Gratis rechtsbijstand

Het kantoor is naast het familierecht, ook zeer actief op het vlak van verkeersrecht. Dit betekent de strafrechtelijke verdediging in het geval van overtredingen (snelheid, rood licht, alcoholintoxicatie, enz…) alsmede de recuperatie van de materiële en morele schade die de cliënt ingevolge een ongeval zou kunnen hebben geleden.

Indien de cliënt in de autopolis of in een aparte polis geniet van rechtsbijstand, dan volstaat het ons de gegevens van het ongeval en de rechtsbijstandsverzekering op te geven. Wij doen dan, in samenspraak met de makelaar, het nodige.

Ons ereloon wordt rechtstreeks door de rechtsbijstandsverzekering betaald

Vanzelfsprekend blijf ook in deze zaken de cliënt centraal staan, het is diens verdediging en belangen die op persoonlijke wijze worden waargenomen en niet deze van de maatschappij.

Maar ook buiten het verkeersrecht kan u vaak genieten van rechtsbijstand, bijvoorbeeld via een aparte polis of via de familiale verzekering.

Deze laatste geldt dan voor procedures die niets met gemotoriseerd verkeer te maken hebben, maar waarbij uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid wel in het gedrang komt of wanneer u zelf slachtoffer bent.

Net als bij rechtsbijstand voor verkeerszaken, heeft u hier het recht om een eigen advocaat te kiezen en wordt het ereloon van de advocaat betaald door uw verzekering. Het is dan ook goed steeds uw familiale verzekeringspolis na te kijken of mee te brengen. Zowel als ‘dader’ dan wel als slachtoffer.

Ter illustratie:

Geschreven pers, klik op titel in zwarte balk om artikel te lezen.

Automobilist begaat 12 verkeersinbreuken op één kilometer

Automobilist begaat 12 verkeersinbreuken op één kilometer

Politierechter Mireille Schreurs buigt zich over het lot van een jonge automobilist die van maar liefst twaalf verkeersinbreuken wordt beschuldigd. De man werd opgemerkt door een politieagente in burger. Zij zag hoe hij het in de Anna Snelstraat en de Pontstraat bont maakte met zijn rode auto. Dat is een traject van amper één kilometer. Onder de aanklachten zitten onder meer onaangepast rijgedrag en verkeersagressie.

Naar verluidt reed de man vrij agressief en probeerde hij meerdere malen zijn voorligger in te halen. “Dat ging niet omdat de straat te smal was, maar toch probeerde hij dat. Op hetzelfde moment stapten heel wat jonge kinderen op schoolbussen die in de straat stonden te wachten. Toen hij uiteindelijk zijn voorligger kon inhalen, ging hij bruusk op de rem staan en stapte hij naar die wagen toe”, getuigde de vrouwelijke inspecteur.

Volgens zijn  advocaat Jeroen D’hondt zou de aanleiding van het gedrag van zijn cliënt toe te schrijven zijn aan een niet gegeven voorrang. “Mijn cliënt was totaal niet agressief. Het is zijn voorligger die hem provoceerde met gebaren en grof taalgebruik”, klonk het. Het is voorlopig niet duidelijk aan welke strafmaat de jonge automobilist zich mag verwachten. Politierechter Schreurs neemt voorlopig de tijd om alle feiten op een rijtje te zetten en doet op latere datum een uitspraak.

(TVDN) 14 november 2017